Zorgorganisaties maken werk van duurzaamheid en ondertekenen de Green Deal voor de zorg

150 zorgorganisaties ondertekenden donderdag  8 december tijdens het landelijke tekenmoment de nieuwe Green Deal Samen werken aan duurzame zorg. De nieuwe deal voor de zorgsector werd afgelopen 4 november gepubliceerd en door ActiZ ondertekend. Dat veel leden van ActiZ nu ook hun handtekening zetten, laat zien dat de ouderenzorg serieus werk wil maken van duurzaamheid.

De klimaatcrisis vormt een grote bedreiging voor de volksgezondheid en zorgt ervoor dat de zorgvraag groeit. De zorgsector draagt zelf bij aan klimaatverandering door onder meer de hoeveelheid CO2 die zij uitstoot en de hulpmiddelen die zij vaak na eenmalig gebruik weer weggooit. Steeds meer zorgaanbieders en zorgprofessionals willen deze paradox doorbreken. De vele zorgorganisaties die zich committeren aan de nieuwe Green Deal laat dit duidelijk zien.

Marcel van Woensel, portefeuillehouder Duurzaamheid bij ActiZ: ‘We hebben als zorgsector grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, en die gaan we niet uit de weg. Het is belangrijk dat we dit samen doen. Ik ben dus ook blij te zien dat zoveel zorgorganisaties zich aansluiten. Ik feliciteer alle zorgorganisaties die ondertekend hebben, en ik ben blij te zien dat zij zo voortvarend hun verantwoordelijkheid nemen.’

De ondertekenaars
De volgende zorgorganisaties (en ActiZ-leden) hebben de Green Deal 3.0 donderdag 8 december ondertekend: 

Alkcare, AxionContinu, Careyn, Carint Reggeland, De Zorggroep, IJsselheem, Interzorg, Koperhorst, Leger Des Heils, Mijzo, Omring, Pennemes, Pieter van Foreest, Pleyade, Rivas, Sevagram, Cicero Zorggroep, SWZ Zorg, Tante Louise, Viattence, Visio, Viva! Zorggroep, Westerkim, WIJdezorg, en Zorgspectrum.

Op www.vergroendezorg.nl staat een overzicht van alle ondertekenaars. Op 19 december tekenen alle 13 VVT-organisaties van het samenwerkingsverband Noord Oost Brabant gezamenlijk de Green Deal. Dat betreft Brabant Zorg, Zorggroep Elde Maasduinen, Sint Anna, Laverhof, Pantein, Anneborch, Vughterstede, Sint Jozefoord, Sante, het Heem, Vivent en Van Neynsel.

Zorgorganisaties die nu niet getekend hebben, kunnen dit gedurende de looptijd van de Green Deal Duurzame Zorg alsnog doen (tot en met 2026). Zorgorganisaties die interesse hebben om zich aan te sluiten bij de nieuwe Green Deal kunnen informatie opvragen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

Over de Green Deal Samen werken aan duurzame zorg
In deze derde Green Deal voor de zorgsector zijn er concretere en ambitieuzere doelen gesteld dan in de vorige deals. Ook wordt in deze Green Deal meer ingezet op gezondheidsbevordering en preventie. En op het vergroten van bewustwording en kennis over de impact van de zorg op het klimaat en milieu en andersom.

Lees meer:
-Nieuwsbericht: ActiZ ondertekent Green Deal Duurzame Zorg 3.0
-Volledige tekst Green Deal Samen werken aan duurzame zorg
-‘De ondertekening van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 is een belangrijke stap naar een duurzame zorgsector’
-Onze eerder verschenen longread: Hoe staat het met de Green Deal Duurzame Zorg?


 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : ActiZ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.actiz.nl/zorgorganisaties-maken-werk-van-duurzaamheid-en-ondertekenen-de-green-deal-voor-de-zorg
Originele titel: Zorgorganisaties maken werk van duurzaamheid en ondertekenen de Green Deal voor de zorg
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2022-12-10


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com