AZR voldoet nu volledig aan de aanwijzing die door de inspectie was opgelegd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (inspectie) heeft de aanwijzing van AZR-Zorg (AZR) beëindigd. De thuiszorgaanbieder uit Den Haag heeft de afgelopen acht weken voldoende verbeterd op de normen uit de aanwijzing. Hiermee is ook de cliëntenstop afgelopen. 

Dit is er aan de hand
Op 9 september gaf de inspectie AZR een aanwijzing. De aanwijzing volgde na een langer toezichtstraject, waarin de inspectie meerdere keren ingreep.

Dit heeft AZR gedaan
Tijdens het inspectiebezoek in november zag de inspectie dat AZR voldoet aan de twee normen van de aanwijzing. De wijkverpleegkundige stelt de (her)indicatie bij de cliënten en maakt hier een passend zorgplan bij. Verder ziet de inspectie in de zorgplannen dat AZR de zorgbehoefte en risico’s bij cliënten in beeld heeft. 

Hoe nu verder
AZR voldoet nu volledig aan de aanwijzing die door de inspectie was opgelegd. Met het voldoen aan de aanwijzing beëindigt de inspectie ook de cliëntenstop. De inspectie blijft AZR in het reguliere toezicht volgen, omdat AZR op een aantal normen die niet in de aanwijzing zijn opgenomen nog verbeteringen moet doorvoeren. Deze normen worden tijdens een apart inspectiebezoek getoetst. De inspectie verwacht dat AZR de verbeteringen en de inzet van de wijkverpleegkundige behoudt.  

Documenten
AZR-Zorg B.V. Den Haag, einde aanwijzing september 2022

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2022/12/23/einde-aanwijzing-voor-azr-zorg-uit-den-haag
Originele titel: Einde aanwijzing voor AZR-Zorg uit Den Haag
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2022-12-24


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com