Het aantal ouderen stijgt de komende jaren van 2,6 naar 4,6 miljoen

In de week van 19 september staat de bus van het radioprogramma 5 Dagen (NTR/PowNed) met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Rens Turk in Rotterdam-Zuid om te praten over de toenemende vergrijzing en de bijbehorende druk op de zorg.
 
Het aantal ouderen stijgt de komende jaren van 2,6 naar 4,6 miljoen, waarvan 1,5 miljoen mensen boven de 80 jaar zijn. Dat is een verdubbeling van het aantal zorgbehoevenden. Hoe gaan we dat regelen als je nu al ziet dat het systeem piept en kraakt? En mensen tegen kleine salarissen heel hard moeten werken?
 
Puzzelen met roosters
5 Dagen strijkt neer in Rotterdam-Zuid, in de wijk IJsselmonde, waar het kantoor van de wijkverpleging van Laurens in een voormalig verzorgingshuis zetelt. Dagelijks wordt daar gepuzzeld om de roosters rond te krijgen. De thuiszorgmedewerkers rennen de benen uit hun lijf om alle ouderen te verzorgen. Soms moeten er harde keuzes worden gemaakt. Het is hard ploeteren en zweten tegen kleine salarissen.  
 
De toekomst
5 Dagen praat met mensen uit de zorg, mantelzorgers en cliënten over vergrijzing, de inrichting van de zorg en de toenemende druk op de zorg, die onder migrantengroepen nog groter is. Hoe zien zij de toekomst?
 
5 Dagen live vanaf Rotterdam-Zuid, IJsselmonde en Ommoord. Maandag 19, dinsdag 20, woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 september, van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. Zie ook de site van 5 Dagen


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NTR
  • Fotograaf of fotobureau: : NTR
  • Bron bij dit artikel: : NTR
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: 5 Dagen over de emmer die overloopt bij de thuiszorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 19 sept 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!