Voor verpleegkundige handelingen moet iemand altijd bevoegd of bekwaam zijn.

In de zomermaanden is de krapte aan personeel nog meer voelbaar. Ook dan zetten zorgorganisaties alles op alles om mensen thuis en in het verpleeghuis de zorg en ondersteuning te bieden die nodig is. Alle handen zijn welkom voor wat extra aandacht, een praatje, wandeling of een andere activiteit.  Daar worden alleen verpleegkundigen of verzorgenden voor ingezet.  

Jacqueline Joppe, bestuurder van Zorggroep Elde, helpt nu zelf ook een handje mee, als gediplomeerd verpleegkundige.

“Ook in de zomer worden verpleegkundige handelingen altijd uitgevoerd door bevoegde en bekwame verpleegkundigen en verzorgenden. Ons zorgpersoneel moet ook gewoon op vakantie kunnen, net als ieder ander. Om toch alle mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben te kunnen helpen, vragen wij om begrip en flexibiliteit van medewerkers, cliënten en familie. Het is heel fijn dat medewerkers die niet op vakantie zijn, extra uren of diensten willen draaien. We zetten extra uitzendkrachten in en waar dat kan studenten verpleegkunde of geneeskunde. Kantoorpersoneel kan zeker ook een steentje bijdragen. Als ze gediplomeerd zijn, kan dat in de verpleging of verzorging. Meestal helpen ze bij een groepsactiviteit of zorgen voor een lekker ijsje met dit warme weer”, aldus Jacqueline Joppe. “Van cliënten vragen zorgorganisaties enige flexibiliteit om op andere tijden langs te kunnen komen, zodat zij de routes van de wijkverpleegkundigen zo efficiënt mogelijk kunnen inplannen. En we vragen om wat extra inzet van familie, maar dat is eigenlijk altijd onderdeel van het gesprek als mensen zorg nodig hebben.”

Alle zorgorganisaties geven prioriteit aan mensen die terminaal zijn en mensen die uit het ziekenhuis worden ontslagen en acuut wijkverpleging nodig hebben. Dit kan dus betekenen dat in de zomermaanden andere mensen iets langer dan normaal moeten wachten op hulp en ondersteuning. Bovenstaande maatregelen maken het mogelijk dat zo veel mogelijk mensen die zorg krijgen die zij dringend nodig hebben.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Zomerdrukte in de zorg vraagt flexibiliteit van iedereen
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 26 jul 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!