Vraag om snellere vaccinatie van het ziekenhuispersoneel

Oplopend ziekteverzuim onder huisartsen en verpleegkundigen vraagt om snellere vaccinatie van het ziekenhuispersoneel.

Het ziekteverzuim ontstaat doordat verpleegkundigen in quarantaine gaan of oververmoeid raken door het toenemend aantal COVID-19-patiënten. Ook huisartsen moeten hoger op de prioriteitenlijst worden geplaatst. Dat laten de NVZ en NFU vandaag weten in reactie op een brief van minister Tamara van Ark (VWS) aan de Tweede Kamer. De situatie in ziekenhuizen en umc’s dreigt onhoudbaar te worden als langer dan nodig moet worden gewacht op vaccinatie. 

De NVZ en NFU vinden het onbegrijpelijk dat de Gezondheidsraad en het Kabinet geen voorrang geven aan diegenen die het hardst nodig zijn om patiënten te verzorgen en de samenleving zo snel mogelijk terug naar normaal te brengen: ziekenhuisprofessionals en huisartsen. Verpleegkundigen, specialisten en huisartsen staan immers in direct contact met COVID-19-patiënten. 

Vermindering ziekteverzuim essentieel
Ook de samenleving als geheel is gebaat bij een snellere vaccinatie van deze professionals, omdat besluiten over verzwaring of verlichting van lockdown worden genomen op basis van de opnames en druk op de zorg in ziekenhuizen. Vermindering van ziekteverzuim bij ziekenhuismedewerkers is essentieel om de capaciteit op peil te houden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NFU
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NFU
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Ziekenhuizen verontrust over late vaccinatie huisartsen en ziekenhuis-professionals
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 22 dec 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!