Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum en Radboudumc gaan samenwerken op gebied van medische microbiologie

Per 1 januari 2024 zal het Radboudumc de medische microbiologie voor het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven (CZE) en het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven en Eindhoven gaan verzorgen in nauwe samenwerking met de klinisch chemische laboratoria van beide ziekenhuizen.

De basis voor deze samenwerking is de gedeelde visie op de medische diagnostiek waarin deze verbonden moet zijn met de kliniek. Met deze samenwerking willen de ziekenhuizen een eerste stap zetten richting een langdurige samenwerking. Hierbij beogen de ziekenhuizen gezamenlijk de medische diagnostiek vorm te geven en zo de patiënten van de best mogelijke diagnostiek te voorzien. 

De samenwerking tussen het CZE, MMC en Radboudumc sluit ook goed aan bij de profielen en de ambities van de drie ziekenhuizen op het gebied van onderzoek en innovatie. De ziekenhuizen geven met deze samenwerking invulling aan de doelstellingen zoals de zorgsector deze heeft verwoord in het integraal zorgakkoord (IZA).

Bron: Radboudumc


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Radboudumc
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Radboudumc
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Samenwerking Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum en Radboudumc op gebied van medische microbiologie
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 23 jul 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!