Op onverwachte, acute en kritische momenten moeten de ambulanceverpleegkundigen er staan

Na een nieuwe functie-indeling kunnen ambulanceverpleegkundigen in hun salarisperspectief op 14% meer loon uitkomen (€4466). In opdracht van cao-partijen CNV Zorg & Welzijn en Ambulancezorg Nederland heeft FWG, het Instituut voor functiewaardering in de gezondheidszorg, daarvoor onderzoek uitgevoerd naar de functies in de ambulancesector.

Erkenning
Marco Dons, bestuurder arbeidsvoorwaarden CNV Zorg & Welzijn: “Als vakbond hebben wij de roep van ambulanceverpleegkundigen om meer waardering opgepakt. . Met snel en deskundig handelen verminderen ze leed en letsel. Dit verantwoordelijke werk vraagt steeds meer van de ambulanceverpleegkundigen. Het is belangrijk dat ze erkenning krijgen voor hun werk maar vooral dat ze gehoord worden.”

Teamwork
Het werken in de sector ambulancezorg is teamwork. Het is daarom belangrijk dat iedereen die werkt in de zorg een actuele functieomschrijving krijgt met de daarbij passende waardering. Dit was de reden dat in de huidige cao Ambulancezorg afspraken zijn gemaakt voor een onderzoek naar zeven sleutelfuncties in de sector.

De voorlopige indelingen van het FWG-onderzoek naar de sleutelfuncties zijn:

Zorgambulancebegeleider                      FG 40
Ambulancechauffeur                              FG 45
Ambulanceverpleegkundige                    FG 60
Chauffeur zorgambulance                       FG 35
Uitgiftecentralist (niet verpleegkundige) FG 40
Verpleegkundig centralist                       FG 50
Zorgambulance verpleegkundige             FG 45

De nieuwe functiewaardering moet nog definitief worden goedgekeurd door een Paritaire Adviesgroep (PAG), bestaande uit werkgevers- en werknemersorganisaties. Maar cao-partijen hebben nu al afgesproken dat de medewerkers altijd hun huidige salarisperspectief behouden. De implementatie van de functiewaardering vindt in 2020 plaats. Bij een hogere indeling wordt deze, met terugwerkende kracht, per 1 januari 2020 in het loon doorgevoerd.

Actuele informatie en details zijn te vinden op www.fwg.nl/ambulancezorg/


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Andre van der Vlugt / CNV
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Ambulanceverpleegkundigen krijgen meer loon
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 12 dec 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!