De cao geldt voor ongeveer 30.000 medewerkers van huisartsenpraktijken

CNV Zorg & Welzijn is met andere vakbonden tot een principeovereenkomst gekomen met werkgevers over een cao voor de huisartsenzorg. Het is een kortlopende cao tot 1 januari 2022. De belangrijkste punten:

Vanaf 1 juni 2021 een loonsverhoging in alle salarisschalen met 2 procent. Een structurele verhoging van de eindejaarsuitkering met een half procent en een incidentele verhoging van de eindejaarsuitkering eind 2020 ook met een half procent. Daarnaast is er een thuiswerkvergoeding vastgesteld voor werknemers die thuis moeten, kunnen of willen werken. Er wordt vergoed op basis van het Nibudtarief plus een bedrag voor faciliteiten op de thuiswerkplek van 300 euro per jaar.

Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg & Welzijn: “Huisartsenzorg speelt een cruciale rol in het zorg- en welzijnslandschap. Veranderingen in bijvoorbeeld de GGZ, Jeugdzorg en ouderenzorg hebben meer druk op de huisartsenzorg gelegd. Met deze cao hebben we daarvoor een mooie beloning bereikt. Naast een mooie loonstijging, hebben we ook zinvolle afspraken kunnen maken over scholing en verlofsparen.”

In het akkoord zijn afspraken gemaakt over uitwerking van de vergoeding in tijd en geld voor verplichte- en niet verplichte scholing. Daarnaast onderzoeken partijen wat het minimum aan scholing moet zijn, hoe persoonlijke ontwikkelingsplannen worden ingevuld en hoe digitale vaardigheid verbeterd kan worden. Over de inrichting van verlofuren sparen in een PBL (Persoonlijk Budget Levensfase) voor duurzame inzetbaarheid wordt in het komend jaar ook verder onderzoek gedaan. CNV Zorg & Welzijn legt het akkoord met een positief advies aan de leden voor. De cao geldt voor ongeveer 30.000 medewerkers van huisartsenpraktijken. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg & Welzijn / Andre van der Vlugt
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV Zorg & Welzijn
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: CNV: Principeakkoord cao huisartsenzorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 08 feb 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!