NFU doet eindbod met structurele loonsverhoging van 8,25% over drie jaar

en komt met afspraken over verlaging werkdruk. Woensdag 19 september heeft het bestuur van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) een eindbod uitgebracht aan de vakbonden. De NFU biedt structureel een loonsverhoging van 8,25% aan voor een driejarige cao voor de ruim 70.000 medewerkers van de acht universitair medische centra (umc’s) en roept de vakbonden op om snel een akkoord te sluiten.

19 september 2018
“Met dit bod willen we onze waardering tonen voor alle medewerkers in de umc’s. Zij leveren een onschatbare bijdrage aan de gezondheid van vandaag en morgen op het gebied van patiëntenzorg, opleiding, onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en de ondersteuning hiervan. Ons respect daarvoor is groot. We hebben goed geluisterd naar de wensen en zorgen van onze medewerkers en de vakbonden. Daarom komen we vandaag met een fair en evenwichtig eindbod,” zegt Leon van Halder, voorzitter van de NFU-cao-delegatie namens de gezamenlijke umc’s.

Ook afspraken om de werkdruk te verminderen
De gesprekken over een nieuwe cao lopen al ruim een half jaar. Samen met de vakbonden is formeel en informeel intensief gezocht naar een voor alle partijen aanvaardbare cao. In de gesprekken stond zowel loonsverhoging als vermindering van de werkdruk centraal. Nu de informele gesprekken niet tot hervatting van de onderhandelingen hebben geleid, komt het NFU-bestuur met een eindbod van een salarisverhoging van 2,5% in 2018, 2,75% in 2019 en 3% in 2020, telkens per 1 augustus van dat jaar. Ook komt de NFU met een uitgebreid pakket voorgestelde maatregelen om de werkdruk te verminderen. Terugdringing van regeldruk en registratielast staan daarbij centraal.

De NFU roept de bonden nu op om snel tot een akkoord te komen, in het belang van de medewerkers en de patiëntenzorg.

Lees het complete eindbod en de brief aan de bonden.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NFU
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: NFU doet eindbod met structurele loonsverhoging van 8,25% over drie jaar
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 19 sep 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!