Met deze opleidingen zijn zowel huidige als nieuwe medewerkers binnen 4-6 maanden inzetbaar op 70-75 procent van de werkzaamheden binnen de ouderenzorg

ActiZ is erg verheugd met de beschikbaarstelling van een subsidie voor 3000 mbo-certificaten door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het gaat om door de OCW erkende mbo-certificaten individuele basiszorg verlenen (niveau 2), individuele zorg verlenen (niveau 3) en individuele ondersteuning (gericht op gehandicaptenzorg).

Met deze opleidingen zijn zowel huidige als nieuwe medewerkers binnen 4-6 maanden inzetbaar op 70-75 procent van de werkzaamheden binnen de ouderenzorg. En dat is hard nodig met de toenemende personeelstekorten. De behoefte aan versnelde instroom en doorstroom van zorgmedewerkers is groot.

Hoge verwachtingen
De verwachtingen van mbo-certificaten voor de arbeidsmarkt in de zorg zijn hoog, omdat deze voor zij-instromers  en medewerkers die willen doorleren erg interessant zijn. Beide groepen hebben vaak al veel werk- en zorgervaring. Hierdoor zijn volledige mbo-opleidingen (zoals de opleiding Helpende Zorg en Welzijn en Verzorgende IG) niet altijd het antwoord op hun opleidingsbehoefte en die van de zorgorganisatie. Daarom is ActiZ pleitbezorger van leereenheden en opleiding op maat.

Nationale Zorgklas
Om deze versnelling te realiseren speelt de Nationale Zorgklas een belangrijke rol binnen de subsidie. De Nationale Zorgklas heeft het inhoudelijke deel van de mbo-certificaten zelf ontwikkeld, in nauwe samenwerking met het werkveld en het onderwijsveld. Door deze kruisbestuiving ligt er een kwalitatief hoogstaand aanbod, waarin de nadruk ligt op digitaal onderwijs, werkplekleren en een focus op de zorgpraktijk.

Doordat opleiders gebruik kunnen maken van het aanbod van de Nationale Zorgklas is het mogelijk om te versnellen in het aanbod van mbo-certificaten en landelijke dekking te realiseren. De Nationale Zorgklas is zelf geen opleider. Alle opleiders met een CREBO erkenning en een erkenning voor de derde leerweg zijn daarom welkom om een partnerschap aan te gaan.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Subsidie voor 3000 mbo-certificaten: impuls voor zorgmedewerkers
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 03 mrt 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!