De looptijd van deze cao is van 1 september 2021 tot 1 juli 2022

De Vereniging van Apothekers in Dienstverband (VAD) heeft een akkoord bereikt met de Werkgeversvereniging Zelfstandige Openbare Apothekers (WZOA) voor een nieuwe Cao Apothekers in Dienstverband. De VAD is op 6 juli 2021 vanuit de Vereniging van Jonge Apothekers (VJA) opgericht met ondersteuning van de WZOA en de KNMP. Als cao-partij maakt de VAD zich sterk voor de positie van de apotheker in dienstverband.

De looptijd van deze cao is van 1 september 2021 tot 1 juli 2022. De belangrijkste punten in het akkoord zijn:
  • modernisering van de cao;
  • salarisverhoging 2021 en incidentele uitkering 2021;
  • collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering;
  • ruimer budget voor functiegebonden kosten;
  • nieuwe verdeling van de pensioenpremie tussen werkgever & werknemer;
  • mogelijkheid tot het kiezen van een ‘do the job’ contract.

De salaristabellen voor apothekers in dienstverband worden per 1 september 2021 structureel verhoogd met 2,25% en per 1 januari 2022 met 0,5%. In december 2021 ontvangen apothekers in dienstverband een incidentele uitkering van 1%, berekend over de in 2021 genoten bruto maandsalarissen tot december inclusief vakantiegeld, bij de werkgever waar ze per 1 december 2021 in dienst zijn. De pensioenpremie wordt 50/50 verdeeld tussen werkgever en werknemer. De brutosalarissen worden verhoogd met als insteek dat de werknemer hier netto geen nadeel van ondervindt.

Achtergrondinformatie
In 2019 besloot de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) de samenwerkingsovereenkomst met de KNMP op te zeggen. Daarmee kwam een einde aan de Cao Apothekers in Dienstverband die in 2015 en 2017 werd gerealiseerd. Als reactie op het stoppen van de LAD ontstond er binnen de VJA een beweging om zich directer in te zetten voor een nieuwe cao. Dit leidde tot het oprichten van een onafhankelijke nieuwe vereniging: de Vereniging van Apothekers in Dienstverband.

Meer informatie over gemaakte afspraken en wijzigingen in de cao zijn te vinden op de website van de WZOA.

De website van de VAD komt in de loop van september online te staan. Vanaf dan is alle informatie over de cao, de vereniging en de informatiebijeenkomsten te vinden op www.apothekersindienstverband.nl

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: KNMP
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : KNMP
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.knmp.nl/actueel/nieuws/nieuws-2021/vereniging-van-apothekers-in-dienstverband-sluit-nieuwe-cao-af
Originele titel: Vereniging van Apothekers in Dienstverband sluit nieuwe cao af
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2021-08-26


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com