900 werkgevers hebben een subsidie aanvraag ingediend voor ruim 100.000 medewerkers

SectorplanPlus is een subsidieregeling voor werkgevers in de zorg om een extra impuls aan scholing te kunnen geven. SectorplanPlus geniet grote belangstelling van zorgwerkgevers. In het 3e tijdvak van de regeling hebben 900 werkgevers een subsidie aanvraag ingediend voor ruim 100.000 medewerkers. De helft van deze aanvragen is voor rekening van de VVT. De VVT levert hiermee een forse inspanning.

Uit de voortgangsrapportage blijkt dat het zwaartepunt van de aanvragen ligt op het kwalificerend beroepsonderwijs. Werkgevers in de VVT zetten in om 11.000 medewerkers te scholen via een BBL traject. Ook is er een significant stijgend aantal aanvragen voor hbo-duaal onderwijs vanuit de VVT sector.

In het 3e tijdvak zijn nog twee ontwikkelingen zichtbaar. VVT-werkgevers vragen subsidie aan voor circa 1500 Oriëntatiebanen. Een nieuw fenomeen in de zorg om toekomstige zij-instromers te laten kennismaken met het werk in de ouderenzorg.

De benodigde instroom van nieuwe medewerkers in de VVT vraagt om extra begeleidingscapacititeit. Werkgevers in de VVT investeren daarom ook in scholing voor werk- en praktijkbegeleiders. Voor 9.000 begeleiders is scholingssubsidie aangevraagd.

Scholing is belangrijk voor medewerkers om nieuwe medewerkers een goede start te bieden en medewerkers die al in dienst zijn zich te kunnen ontwikkelen. De scholingsimpuls van SectorplanPlus investeert in opscholing van medewerkers zodat werkgevers intern doorlopende leerlijnen kunnen aanbieden.

Het 4e en laatste tijdvak van deze subsidieregeling opent in november 2019. Voor meer informatie www.sectorplanplus.nl


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: VVT zet fors in op scholing via SectorplanPlus
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Studenten
  • Datum: 09 mei 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!