In een brief aan de informateur stelt Ieder(in) een aantal maatregelen voor die de nieuw te vormen regering kan nemen om de positie van mensen met een beperking of chronische ziekte te verbeteren.

Het ontbreekt veel mensen die langdurige zorg nodig hebben, aan de vrijheid om hun leven zelf vorm te geven. In het zorgstelsel, in het onderwijs, op de woning- en op de arbeidsmarkt geldt de wet van vraag en aanbod lang niet altijd. Als je tandarts of huisarts niet bevalt, ga je naar een andere maar voor mensen met een levenslange en levensbrede beperking werkt het zo niet. Je wisselt niet zomaar van zorginstelling of gemeente.

In de bijlage ‘Niet te veel gevraagd; wat niet mag ontbreken in het regeerakkoord’ leest u die voorstellen, onder de volgende vijf thema’s:

1) Ontoegankelijkheid is ontoelaatbaar
2) Zorg: betaalbaar, toegankelijk en passend
3) Vrijheid om te kiezen waar en hoe je woont
4) Meedoen begint op school
5) Maak werk van gelijke kansen op de arbeidsmarkt

Downloads

Download het bestand Brief aan Informateur Schippers
Brief aan Informateur Schippers

Download het bestand ’Niet te veel gevraagd; wat niet mag ontbreken in het regeerakkoord’
’Niet te veel gevraagd; wat niet mag ontbreken in het regeerakkoord’

Bron: Ieder(in)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 26 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!