In de ouderenzorg loopt het tekort aan medewerkers de komende twee jaar op tot 60 duizend

ActiZ en luchtvaartmaatschappij KLM werken nauw samen om cabin crew van KLM te interesseren voor een overstap naar de ouderenzorg. Onlangs maakte KLM bekend fors te moeten gaan schrappen in het personeelsbestand als gevolg van de coronacrisis. In de ouderenzorg loopt het tekort aan medewerkers de komende twee jaar op tot 60 duizend. Er hebben zich al ruim 200 medewerkers van KLM aangemeld voor introductiebijeenkomsten van ActiZ.

Interessant
KLM-medewerkers vormen een interessante doelgroep voor de ouderenzorg. Zij hebben meestal veel ervaring in hospitality en hebben een goede vooropleiding. Het arrangement met KLM behelst, naast informerende webinars en introductiebijeenkomsten, onder meer een oriëntatiestage van twee maanden, een leer/werktraject van 18-24 maanden (inclusief arbeidsvoorwaarden tijdens de opleiding), een baangarantie na de opleiding. KLM financiert een deel van de oriëntatiestage op detacheringsbasis, de zorgorganisatie verzorgt de rest van het leertraject.

Arrangementen
Naast KLM is het goed denkbaar dat andere sectoren ook interesse hebben deze vorm van intersectorale mobiliteit, met een aantal sectoren, zoals de horeca en de reisbranche. ActiZ voert momenteel al verkennende gesprekken met verschillende partijen voor soortgelijke arrangementen als met KLM.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: KLM en ActiZ werken samen aan meer zij-instromers ouderenzorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 14 aug 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!