De zorg voor ouderen in het verpleeghuis of in de wijk kan niet stop gezet worden

Waar ziekenhuizen zorg kunnen afschalen, is dat voor verpleeghuizen onmogelijk. De zorg voor ouderen in het verpleeghuis of in de wijk kan niet stop gezet worden. Maar ook in de ouderenzorg staat de bezetting onder druk. Volgens Mireille de Wee, bestuurder bij ouderenzorgorganisatie Mijzo, is het daarom een goed idee om waar mogelijk familie te laten bijspringen. EenVandaag maakte een reportage.

Covid-19 vraagt veel van iedereen die werkt in de zorg. Niet alleen in de ziekenhuizen, maar ook in de ouderenzorg en in de zorg thuis. In de artikelenserie Zorg in coronatijd laten we zien wat covid-19 voor medewerkers en organisaties betekent. Van duivelse dilemma’s tot kansen, van hoge werkdruk tot mooie samenwerkingen. 

“We zien nu dat ongeveer 1 op de 10 zorgmedewerkers niet kan werken, bijvoorbeeld door ziekte of omdat iemand in quarantaine moet verblijven”, vertelt locatiemanager Fermin Simons. In de  reportage laat vrijwilliger Onno Donker zien hoe zijn hulp ervoor zorgt dat zorgmedewerkers meer tijd voor zorgtaken hebben. “Vrijwilligers kunnen van onschatbare waarde zijn. Zo krijgen bewoners de aandacht die ze verdienen”, geeft locatiemanager Fermin Simons aan.

Voorproefje
Door de sterke vergrijzing worden personeelsproblemen alleen maar groter. “Corona geeft een voorproefje van hoe we de toekomst in gaan”, stelt zorgbestuurder De Wee. “In de toekomst gaan we meer naar een mix van professionele en niet-professionele zorg om het zo goed mogelijk te doen en te zorgen dat zorgprofessionals het vol kunnen houden dit mooie vak uit te blijven oefenen”.

Klik hier voor de artikelenserie 'Zorg in coronatijd' 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: ‘Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde’
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 27 okt 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!