De uitdagingen in de zorg voor ouderen zijn groot

ActiZ-leden Archipel, Envida, tanteLouise, Thebe en innovatie- en participatiemaatschappij CbusineZ slaan de handen ineen en richten gezamenlijk het investeringsfonds op, genaamd Innovatiefonds Ouderenzorg. Onderwerpen waaraan dit nieuwe fonds wil bijdragen zijn onder meer helpen om het werken in de ouderenzorg makkelijker te maken en/of de zelfredzaamheid van mensen thuis vergroten.

Innovatie met impact
De uitdagingen in de zorg voor ouderen zijn groot. Als ouderen ook in de toekomst passende zorg en ondersteuning moeten krijgen, zijn er innovaties nodig met impact. Het Innovatiefonds Ouderenzorg (IFOZ) wil daarom goede innovaties niet alleen met financiering steunen, maar ook helpen bij de implementatie.

IFOZ is geïnteresseerd in zowel technologische als sociale en organisatorische vernieuwingen die helpen bij het ontlasten van zorgmedewerkers en ondersteuning geven zodat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Het fonds zal voor de zomer van 2021 haar eerste investeringen doen.

Er zijn zo ontzettend veel nieuwe ideeën. Maar wat vaak mist is de link met wat instellingen ondersteunt stelt Rogier van der Hooft \ bestuurder van de Stichting IFOZ

Implementatieversterkers
'Er zijn zo ontzettend veel nieuwe ideeën. Maar wat vaak mist is de link met wat instellingen ondersteunt', aldus Rogier van der Hooft, bestuurder van de Stichting IFOZ. Het fonds zal de opgedane kennis en ervaring niet uitsluitend voor zichzelf houden. De innovaties komen na een succesvolle implementatie ook beschikbaar voor andere instellingen.

Instellingen die al in een eerder stadium betrokken willen zijn bij de implementatie, kunnen aansluiten als implementatieversterker. Zo heeft zorgorganisatie Surplus zich als eerste implementatieversterker verbonden. 'Zo zetten we een bredere vernieuwing van de ouderenzorg in. En dat is hard nodig, zeker in een tijd als deze met dubbele vergrijzing', aldus van der Hooft.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: ActiZ-leden starten Innovatiefonds Ouderenzorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 13 apr 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!