Om zoveel mogelijk binnen de gemaakte afspraken te blijven, heeft men gekozen om in oktober alleen de OK’s in Leiderdorp open te houden

Alrijne wil graag goede zorg leveren die toegankelijk is voor iedereen. Zorgverzekeraars zijn primair verantwoordelijk om voldoende zorg in te kopen voor hun verzekerden. Zorgverzekeraars kopen zorg per jaar in per zorgaanbieder/ziekenhuis. Wij moeten als ziekenhuis zorgen dat we binnen die afspraken blijven, daar sturen we op, net als andere ziekenhuizen. 

We hebben de afgelopen maanden gemerkt dat er nog ruimte is binnen de afspraken die we met Zorg en Zekerheid hebben gemaakt, maar dat dat niet geldt voor andere zorgverzekeraars. We zijn daarover met de verzekeraars in gesprek maar dat heeft nog niet tot voldoende resultaat geleid, ondanks het feit dat we voor 2023 al hogere afspraken hebben kunnen maken. Deze blijken nu onvoldoende om de stijgende zorgvraag op te vangen. Om zoveel mogelijk binnen de gemaakte afspraken te blijven, hebben we ervoor moeten kiezen om in oktober alleen de OK’s in Leiderdorp open te houden. 
 
Verzekerden die verzekerd zijn bij een andere zorgverzekeraar dan Zorg en Zekerheid kunnen bij ons terecht voor poliklinische zorg, maar voor operaties in oktober minder, met uitzondering van spoedeisende zorg, oncologische zorg, kindergeneeskunde tot 16 jaar, verloskunde en artrosezorg. Voor andere ingrepen betekent het helaas dat zij langer op hun operatie moeten wachten, mits dat medisch verantwoord is. Dit gebeurt dan ook altijd in overleg met de behandelend specialist. Wij vinden dit heel vervelend voor deze patiënten en raden hen aan om contact op te nemen met hun zorgverzekeraar om om wachtlijstbemiddeling te vragen. De zorgverzekeraar kan nagaan of er een kortere wachttijd is in een ander ziekenhuis. 

Bron: Alrijne ziekenhuis


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Alrijne ziekenhuis
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Alrijne ziekenhuis
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Minder OK’s open in oktober
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 09 aug 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!