De ouderen organisatie KBO-PCOB roepen zorgverleners op ter bescherming van oudere patiënten zich te laten vaccineren tegen de griep 

KBO-PCOB en vaccinatiedeskundige Ted van Essen, beter bekend als de TV-dokter van Tijd voor MAX, roepen zorgverleners op om zich te laten vaccineren tegen de griep. Dit ter bescherming van oudere patiënten.

Grote verschillen

Uit recent onderzoek van KBO-PCOB blijkt dat de verschillen tussen ziekenhuisafdelingen groot zijn. Een actief beleid wordt doorgaans gevoerd op de afdelingen heelkunde, orthopedie en interne geneeskunde. De afdelingen cardiologie, longziekten en de dagopname zijn iets minder actief; de afdeling klinische geriatrie en de afdeling acute zorg bungelen met een score van 30 % onderaan.

Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB: “Het is wenselijk dat iedereen in de gezondheidszorg zich jaarlijks laat inenten tegen griep. Helaas zijn er in de gezondheidszorg veel personen die dat niet doen. Met alle risico’s voor met name de oudere ziekenhuispatiënt.”

Vaccineren roept altijd veel emoties op. Huisarts en vaccinatiedeskundige Ted van Essen is echter van mening dat inenten tegen de griep onderdeel is van goed professioneel handelen.

Veilig en seniorvriendelijk ziekenhuis

Ouderen willen een veilig en seniorvriendelijk ziekenhuis. Daarom heeft KBO-PCOB het keurmerk seniorvriendelijk ziekenhuis in het leven geroepen. Vanuit ouderenperspectief zijn veertien kwaliteitsaspecten opgesteld waaraan ziekenhuizen elke twee jaar getoetst worden. De kwaliteitseisen voor het keurmerk worden elke twee jaar verzwaard om kwaliteitsverbetering te stimuleren.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : KBO-PCOB
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Griepprik voor alle zorgverleners
  • Datum: 27 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!