Directe aanleiding voor het vandaag uitgesproken faillissement is dat het ziekenhuis de salarissen niet meer kan betalen

MC IJsselmeerziekenhuizen B.V. is vanochtend failliet verklaard door Rechtbank Midden-Nederland. Alle medewerkers worden hierover vandaag geïnformeerd. Tegelijk stellen de zorgverzekeraars onder leiding van Zilveren Kruis geld beschikbaar voor een voortvarende en gecontroleerde afbouw van de zorg die in het ziekenhuis te Lelystad en de drie overige locaties te Dronten, Emmeloord en Urk wordt verleend. Hiermee ontstaat ook de mogelijkheid om te onderzoeken welke vormen van zorg in Lelystad en op de drie andere locaties behouden kunnen blijven.

Faillissement
Directe aanleiding voor het vandaag uitgesproken faillissement is dat het ziekenhuis de salarissen niet meer kan betalen. De bewindvoerders Alice van der Schee en Frank Nowee zijn door de rechtbank benoemd tot curatoren.

Zoals gebruikelijk in een faillissement zullen de curatoren alle medewerkers formeel ontslag aanzeggen, met inachtneming van hun opzegtermijn. Het UWV zal op basis van de loongarantieregeling de salarisbetalingen overnemen. De medewerkers worden hier vandaag over geïnformeerd door het UWV.

De rechtbank heeft een afkoelingsperiode van 2 maanden afgekondigd. Schuldeisers mogen gedurende deze periode goederen die hun eigendom zijn maar die zich in het ziekenhuis bevinden niet ophalen. Schuldeisers worden verzocht om hun vorderingen onderbouwd door bewijsstukken bij de curatoren in te dienen via het emailadres www.crediteurenlijst.nl

Gecontroleerde afbouw

De curatoren hebben met de zorgverzekeraars onder leiding van Zilveren Kruis overeenstemming bereikt dat er geld ter beschikking wordt gesteld om de voortvarende en gecontroleerde afbouw van de zorg in het ziekenhuis en de perifere locaties mogelijk te maken. Het ziekenhuis wordt dus niet meteen gesloten. Dit brengt rust en garandeert de veiligheid van de zorg voor de patiënten. De curatoren zullen met de medische staf en de zorgverzekeraars een plan voor deze afbouw opstellen.

Voortzetting tweedelijns zorg

De komende periode wordt ook gebruikt om te onderzoeken welke ziekenhuiszorg in Lelystad behouden kan blijven. De ziekenhuisbesturen in de regio gaan hierover in gesprek met de curatoren en dat zal in overleg gaan met de zorgverzekeraars. Meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : MC Slotervaart
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: MC IJsselmeerziekenhuizen failliet
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 25 okt 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!