De vakbond vindt het belangrijk dat medewerkers in de zorg kunnen blijven laten zien hoe hun werk eruit ziet in de coronatijd

Medewerkers in zorg en welzijn kunnen vanaf vandaag hun werkervaringen weer delen met Nederland. CNV Zorg & Welzijn gaat de berichten, in de vorm van vlogs, foto’s en teksten, verspreiden via social media en website onder de titel CNVfrontberichten.

De vakbond vindt het belangrijk dat medewerkers in de zorg kunnen blijven laten zien hoe hun werk eruit ziet in de moeilijke omstandigheden onder corona. De waardering voor zorgpersoneel was aan het begin van de coronacrisis hoog, mede doordat het televisieprogramma van BNNVARA van dichtbij liet zien wat zorgpersoneel meemaakte. Op dit moment lijkt de waardering voor het werk in de zorg tot een bedenkelijk niveau gedaald. CNV wil daar iets aan doen.

Daniëlle Woestenberg, waarnemend voorzitter CNV Zorg & Welzijn: “Aan het begin van de crisis kregen zorgmedewerkers applaus. Wij vinden dat ze nog steeds die waardering verdienen. Niet alleen is de druk nog steeds enorm, het perspectief wordt er ook nog niet vrolijker op. Als CNV gaan we naast alle medewerkers staan. We willen hun verhaal horen en delen met heel Nederland. Daarom lanceren we CNVfrontberichten.”

CNV deelt de ingestuurde berichten via social media en brengt ze samen op de website. Woestenberg: “Wij hopen dat we hiermee kunnen laten zien hoe uitzonderlijk de situatie is voor iedereen die in de zorg werkt, van ziekenhuis tot verpleeghuis, van jeugdzorg, huisartsenpraktijk tot thuiszorg, om de coronacrisis het hoofd te bieden. Iedereen die ziet hoe het er nu in de zorg aan toe gaat, zal snappen dat we – met zijn allen – de druk op de zorg moeten verminderen.”


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg & Welzijn / Andre van der Vlugt
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV Zorg & Welzijn
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: CNV zet ‘Frontberichten’ van zorgpersoneel voort
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 09 dec 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!