Per 1 januari 2023 gaan de lonen omhoog met 6%, per 1 november 2023 met 4%. Dit geldt voor alle medewerkers bij de umc’s

De NFU en de vakbonden hebben woensdagavond 21 december overeenstemming bereikt over een loonsverhoging voor medewerkers van de universitair medische centra.

Per 1 januari 2023 gaan de lonen omhoog met 6%, per 1 november 2023 met 4%. Dit geldt voor alle medewerkers bij de umc’s. De loonstijging zorgt ervoor dat de koopkracht voor werknemers overeind blijft, een belangrijke doelstelling bij de gesprekken tussen NFU en de bonden.

Drie van de vakbonden hebben ervoor gekozen het resultaat nog voor te leggen aan hun achterban. Medio januari wordt de uitslag hiervan bekend.   

‘Het waren ingewikkelde onderhandelingen vanwege eerder gemaakte afspraken in de cao over prijscompensatie. Het is mooi dat we nog voor de Kerst onze medewerkers duidelijkheid kunnen geven en een rechtszaak is vermeden’, zegt Karen Kruijthof, onderhandelaar namens de NFU. ‘De overeenstemming trekt een hele grote wissel op de financiële situaties van de umc’s’, erkent Gabriël Zwart, mede-onderhandelaar. ‘In het belang van onze medewerkers hebben wij de uiterste randen opgezocht van wat financieel nog verantwoord is.’

Bij de onderhandelingen heeft de NFU aangegeven grote waarde te hechten aan eenzelfde percentage en ingangsdatum voor iedereen. In de cao was alleen voor de middengroepen een verhoging per 1 januari vastgelegd; voor de andere inkomensgroepen moesten de verhoging en ingangsdatum nog worden vastgesteld. Met de huidige afspraken is gerealiseerd dat alle medewerkers zicht hebben op hun loonontwikkeling in 2023 en de compensatie voor gestegen kosten. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: NFU
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NFU
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Overeenstemming over loonsverhoging umc’s
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 22 dec 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!