Hoewel de cao nog tot einde van 2023 loopt, willen werkgevers graag eerder al iets extra’s doen

Op donderdag 25 mei namen ActiZ en Zorgthuisnl de voorstellen van vakbonden in ontvangst over salarisverhoging en het openbreken van de cao. De voorstellen volgen na een eerste handreiking van werkgevers om nog dit jaar tot afspraken over loonsverhoging te komen. Hoewel de cao nog tot einde van 2023 loopt, willen werkgevers graag eerder al iets extra’s doen. ‘We erkennen dat onze medewerkers het zwaar hebben’, aldus Trudy Prins namens de onderhandelingsdelegatie van werkgevers.

‘We zien dat de hoge inflatie onze medewerkers hard raakt’, stelt Trudy Prins, zorgbestuurder en voorzitter van de werkgeversdelegatie. ‘Daarom is er bij werkgevers mandaat opgehaald om de lonen nog dit jaar en in de lopende cao te verhogen.’ De vakbonden hebben als reactie op het voorstel van ActiZ aangegeven ook te willen praten over andere arbeidsvoorwaarden die nu in de cao zijn afgesproken.

Ze overlegden daarvoor woensdag 24 mei hun formele eisenlijst aan Prins, die namens de werkgeversdelegatie de voorstellen in ontvangst nam. ‘We zijn blij dat de bonden bereid zijn om 2024 bij de afspraken te betrekken en nog voor de zomer tot een akkoord te willen komen’, aldus Prins. ‘Zo weten medewerkers nog voor de zomer waar ze aan toe zijn.'

Mocht er voor de zomer een akkoord liggen, dan kunnen werkgevers de gemaakte afspraken ook meenemen in hun gesprekken met zorgverzekeraars. 'Dat is voor de financiering van een loonsverhoging heel belangrijk’, stelt Prins. ‘We gaan de voorstellen van de vakbonden nu bestuderen en kijken ernaar uit om hier begin juni met hen verder over in gesprek te gaan.’ ActiZ blijft zich in de tussentijd inspannen voor meer loonruimte van de overheid en reële tarieven van financiers van zorg.

Bron: ActiZ


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: ActiZ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: ActiZ en Zorgthuisnl ontvangen formele eisenlijst van vakbonden voor cao-afspraken
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 25 mei 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!