Er is nog lang geen cao voor de medewerkers in de ziekenhuizen.

NU’91 heeft het eindbod dat de werkgevers in de ziekenhuizen (NVZ) vrijdag 7 april hebben neergelegd voor een nieuwe cao ziekenhuizen resoluut afgewezen.

Het afgewezen eindbod op hoofdpunten.

Loon

Met een looptijd van twee jaar en drie maanden was dit bod slechts:

  • Een verhoging van de salarisschalen per 1 juli 2017 met 1,50%.
  • Voor 2018 tot aan april 2019 is het bod de salarissen te verhogen per 1 juli 2018 verhoogd met 1,75%.
  • Drie maal een eenmalige uitkering van 125,00 euro bruto op basis van een voltijd dienstverband uit te keren in september 2017, september 2018 en februari 2019.

Daarbij wordt deze loonsverhoging voor een deel betaald door een verandering van de opbouw van de eindejaarsuitkering en vakantiegeld.

ORT over verlof verleden

Over de ORT bij verlof (over het verleden) doen werkgevers een minimaal voorstel en koppelen daaraan de voor NU’91 onaanvaardbare eis dat wij individuele leden niet meer mogen bijstaan.

Generatiepact

Voor het generatie beleid worden alleen intenties genoemd, zonder enige vorm van recht op de toekenning van een regeling.

Schamel eindbod

'NU’91 is teleurgesteld in dit schamele eindbod van werkgevers. Dat op geen enkele wijze tegemoet komt aan de inzet die de werknemersorganisaties namens hun leden hebben gedaan; aldus Rolf de Wilde cao-onderhandelaar NU'91'

Bron: NU'91


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 29 mrt 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!