Geachte minister Bruins,

Deze brief schrijf ik u n.a.v. de wet BIG2.

Met grote verbazing heb ik gelezen over uw besluit betreffende de veranderingen in bevoegdheden.

Wij zijn van dezelfde leeftijd,
In de periode dat U rechten en bestuurskunde studeerde heb ik de opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Vervolgens de Intensive Care opleiding, en een managementopleiding voor de non profit sector. De talloze cursussen en bijscholingen zal ik u besparen.

Als IC verpleegkundigen heb ik de ingewikkelde coördinatie gedaan tussen alle specialisten die aan het bed van mijn patiënt komen om deze uit een levensbedreigende situatie te halen.

Als begeleider van studenten en leerlingen ben ik dagelijks bezig met de overdracht van mijn kennis.

Als floormanager op een grote IC, heb ik veel ervaring in de coördinatie van de patiëntenstromen van en naar de ICU en de daarbij behorende indeling van de benodigde zorg opgedaan.

Als reanimatietrainer van de specialistische teams die Advanced Live Support verzorgen, leer ik de deelnemers van de teams hoe ze in een heel korte tijd de juiste beslissingen moeten nemen en heel efficiënt kunnen werken. Dit op momenten dat het erop of eronder is.

De ontwikkelingen in de gezondheidszorg gaan snel, dit betekent een leven lang leren om up to date te blijven. En dat doe ik met plezier! 

Met mijn 35 jaar ervaring ben ik een van de zuilen geworden van de afdeling.

Beste minister Bruins,

Hoe zou het voelen als iemand u zou vertellen dat u uw studie bestuurskunde opnieuw moet doen om uw vak uit te oefenen, met als reden dat de studie verouderd zou zijn? Of dat de studie nu anders ingericht is? 

Voelt u zichzelf niet meer bekwaam ondanks al uw ervaring? Heeft u het gevoel dat u iemand anders nodig heeft om essentiële onderdelen van uw werk over te nemen door een jong en minder ervaren iemand?, 

Ik heb dat gevoel namelijk niet. Toch word het mij opgedrongen, met waarschijnlijk ook nog eens financiële consequenties op termijn. En laten we het maar niet over de betaling gaan hebben. Echt niet……

Als ik opnieuw een scholing van 2 tot 3 jaar moet gaan volgen dan hou ik het voor gezien. Dan ga ik lekker wat anders doen voor de 10 jaar die nog komen gaan en met mij vele ervaren collega’s. Dan laten we de regie lekker over aan de collega’s met een nieuwe opleiding. Ik ben benieuwd wat er dan nog te coördineren valt…… 

Beste minister Bruins, zou dat nou niet zonde zijn? Ik hoop op uw wijsheid! 

Vriendelijke groet, 
(naam bekend bij de redactie)

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Datum: 2019-07-20