Behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst

De waarde van uw diploma's/ opleidingen kunnen fluctueren. 

Let op: vanaf 2020 kunnen ze waardeloos worden door slechte wet- en regelgeving!!

Realiseert de minister zich wel dat verpleegkundigen in verschillende werkvelden opereren en niet alleen in de ziekenhuiszorg? Door de beperkte focus van de commissie Meurs hebben we al gezien dat in andere werkvelden er problemen (kunnen) ontstaan doordat deze verpleegkundigen heel andere doelgroepen hebben, en dus bij herregistratie gewoon buiten de boot dreigen te vallen. 

Neem bijvoorbeeld de JGZ wij hebben helemaal niet te maken met functiedifferentiatie alle verpleegkundigen zijn HBO opgeleid dit is een van de functie eisen.

Maar onze doelgroep op het consultatiebureau van 0- 4 jaar zijn gezonde zuigelingen en peuters. 

Dus als wij straks moeten aantonen dat we ¨daadwerkelijk" als regie verpleegkundige hebben gewerkt komen we natuurlijk wel heel ver, maar in ons veld is er geen sprake van onvoorspelbare en   hoogcomplexe zorg (waarbij er sprake is van meerdere aandoeningen) want onze doelgroep is gezond!!! En ook het aantal voorbehouden handelingen voeren wij niet uit.

Dus................... de kans zit er dik in dat er bij herregistratie ons toch wordt verteld: ‘Sorry, maar u voldoet niet aan alle criteria voor regieverpleegkundige’!!!!

Dus als vooropleiding is HBO verplicht, maar straks staan al deze verpleegkundigen toch weer gewoon in het verpleegkundig register.
Tenminste ik heb nog nergens terug kunnen vinden dat er voor ons werkveld een uitzondering wordt gemaakt. 

Dus hoezo onderscheid aanbrengen tussen MBO/HBO verpleegkundigen??

Dus heel deze wet BIG 2 klopt gewoon van geen meter.

Dit is natuurlijk ook wel een manier om de zorg te "ontregelen" zou de minister soms denken dat er dit mee bedoeld werd?

(naam bij de redactie bekend)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Datum: 19 aug 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!