De kans dat wet BIG2 gaat vliegen wordt steeds kleiner na het bericht van de werkgeversorganisatie BOZ dat zij aan Alexander Rinnooy Kan het advies hebben gegeven dat wet BIGII te veel nadelen en te weinig draagvlak kent.

De noodzaak voor differentiatie wordt overigens nog altijd gezien in het complexer worden van de zorg, de behoefte aan verdere professionalisering en het creëren van extra loopbaanmogelijkheden. Deze motieven blijven genoemd worden ondanks alle vragen die onbeantwoord blijven (zie; kritiek op Wet BIGII (on)redelijk)

Verder wil het BOZ een ander, bottom-up proces in samenwerking met verpleegkundigen om draagvlak te creëren. Dat zal nog een uitdaging worden.

De afgelopen 10 dagen was een periode met veel gebeurtenissen;

VAR en NVZ stelden zich op het standpunt door te gaan met de ingeslagen functiedifferentiatie op basis van BIG voorgestelde beroepsprofielen.

Sonja Kersten van de VenVN  legde haar functie neer.

De ledenraad VenVN gaf een update uit waarin de benoeming van Gerton Heyne als interim voorzitter bekend werd gemaakt. Tevens een ledenraadpleging via enquête om input te verkrijgen om mee te nemen naar het gesprek met A.Rinnooy Kan op 25 sept. Dit lijkt mij eigenlijk een onbegonnen zaak om op een dergelijk korte termijn nog serieuze conclusies te trekken uit zoveel antwoorden op open vragen.

Eerste nieuwskrant van het actiecomité heeft het levenslicht gezien!  Hierin het voorstellen van de leden, de agenda, de plannen, de actiepunten voor het gesprek met Rinnooy  Kan en een beschouwing over differentiatie. Mocht iemand na lezing nog vragen en of opmerkingen hebben richting actiecomité;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ad Haneveer  

---

Ad Haneveer is senior SEH verpleegkundige, woont in Groningen en heeft na een ruime carrière binnen de V&V sector zijn pensioen gerechtige leeftijd bijna bereikt. Voor ZorgKrant.nl blogt Ad met regelmaat over de laatste ontwikkelingen m.b.t. de wet BIG II. Ad werkt samen met Maartje Goverde, de actiegroep BIG 2 in overgang en overige betrokkenen. Ad blogt op persoonlijke titel en niet namens de werkgroep. 

---

Links bij deze blog:


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Datum: 21 sep 2019

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!