1,5 meter afstand van elkaar houden gaat voor blinde en slechtziende mensen niet vanzelf

Iedereen in Nederland houdt 1,5 meter afstand van elkaar. Maar voor blinde en slechtziende mensen gaat dit niet vanzelf. De Oogvereniging doet daarom een oproep: zie je iemand met een witte stok die blind of slechtziend is? Doe een paar stappen opzij, zodat ook hij of zij voldoende afstand kan bewaren.

Mensen met een visuele beperking kunnen zelf niet inschatten op welke afstand iemand hen passeert. Luuk-Jan Boon, directeur Oogvereniging: “Het lijkt misschien een open deur, maar bij de Oogvereniging krijgen we signalen dat het in de praktijk toch vaak mis gaat. Ook mensen die blind of slechtziend zijn willen niets liever dan zich houden aan de richtlijnen van het RIVM. We roepen iedereen dan ook op hen hierbij te helpen.”

Maak je herkenbaar met witte stok
Het inschatten van afstand is ook voor mensen die nog enigszins kunnen zien echt een vak apart. Daarom heeft de Oogvereniging alle mensen met een visuele beperking met klem geadviseerd om zich herkenbaar te maken door middel van een stok. Zo kan iedereen rekening met ze houden. Juist in deze periode is het voor mensen met een visuele beperking van belang zelfstandig over straat te kunnen.

Over de Oogvereniging
De Oogvereniging is de patiënten- en belangenorganisatie voor alle mensen met een oogaandoening in Nederland. De Oogvereniging komt op voor goede oogzorg en een toegankelijke samenleving waarin iedereen kan meedoen.

De Oogvereniging is lid van Ieder(in)


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Oproep Oogvereniging: help blinde en slechtziende mensen 1,5 meter afstand houden
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 08 apr 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!