Vredenoord heeft binnen zes maanden voldoende verbeteringen doorgevoerd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Landelijke Stichting Vredenoord in Huis ter Heide beëindigd. Vredenoord biedt verpleeghuiszorg, verzorging, thuiszorg, palliatieve zorg en dagactiviteiten. Vredenoord heeft het afgelopen half jaar de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.

Dit was er aan de hand
Sinds eind december stond Vredenoord onder verscherpt toezicht omdat er toen tekortkomingen waren in de zorg. Bij dit woonzorgcentrum waren verbeteringen op verschillende terreinen nodig voor het bieden van goede en veilige zorg.

Dit heeft Vredenoord gedaan
Vredenoord heeft binnen zes maanden voldoende verbeteringen doorgevoerd. Hiermee voldoet Vredenoord aan de normen voor goede en veilige zorg. De inspectie ziet dat de bestuurder, de managers en de zorgverleners voldoende besef van urgentie en lerend vermogen hebben. De bestuurder heeft organisatorische randvoorwaarden opgesteld om de zorg die zij bieden beter aan te laten sluiten op de zorgvraag van de cliënten.

Hoe nu verder
Er is nog wat meer tijd nodig om alle verbeteringen door te voeren en vast te houden. Maar de inspectie heeft vertrouwen in de kracht van Vredenoord om dat binnen de komende maanden te doen. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd.

Documenten
Landelijke Stichting Vredenoord Huis ter Heide juli 2021
Landelijke Stichting Vredenoord Huis ter Heide, opheffen verscherpt toezicht december 2020


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : IGJ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Einde verscherpt toezicht Landelijke Stichting Vredenoord
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 12 aug 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!