Vredenoord heeft binnen zes maanden voldoende verbeteringen doorgevoerd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpt toezicht op Landelijke Stichting Vredenoord in Huis ter Heide beëindigd. Vredenoord biedt verpleeghuiszorg, verzorging, thuiszorg, palliatieve zorg en dagactiviteiten. Vredenoord heeft het afgelopen half jaar de nodige verbeteringen in de zorg doorgevoerd.

Dit was er aan de hand
Sinds eind december stond Vredenoord onder verscherpt toezicht omdat er toen tekortkomingen waren in de zorg. Bij dit woonzorgcentrum waren verbeteringen op verschillende terreinen nodig voor het bieden van goede en veilige zorg.

Dit heeft Vredenoord gedaan
Vredenoord heeft binnen zes maanden voldoende verbeteringen doorgevoerd. Hiermee voldoet Vredenoord aan de normen voor goede en veilige zorg. De inspectie ziet dat de bestuurder, de managers en de zorgverleners voldoende besef van urgentie en lerend vermogen hebben. De bestuurder heeft organisatorische randvoorwaarden opgesteld om de zorg die zij bieden beter aan te laten sluiten op de zorgvraag van de cliënten.

Hoe nu verder
Er is nog wat meer tijd nodig om alle verbeteringen door te voeren en vast te houden. Maar de inspectie heeft vertrouwen in de kracht van Vredenoord om dat binnen de komende maanden te doen. Daarom heeft de inspectie het verscherpt toezicht beëindigd.

Documenten
Landelijke Stichting Vredenoord Huis ter Heide juli 2021
Landelijke Stichting Vredenoord Huis ter Heide, opheffen verscherpt toezicht december 2020

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: IGJ
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : IGJ
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2021/08/12/einde-verscherpt-toezicht-landelijke-stichting-vredenoord
Originele titel: Einde verscherpt toezicht Landelijke Stichting Vredenoord
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2021-08-12


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com