Beroepsgroepen zoals roostermakers, schoonmakers die niet onder de zorgwetgeving vallen en maatschappelijk werkers zijn mogelijk van de bonusregeling uitgesloten

CNV Zorg & Welzijn reageert gereserveerd op de nieuwe informatie over de éénmalige bonus voor zorgpersoneel dat zich extra heeft ingespannen tijdens de coronacrisis.

Het ministerie van VWS schetst de groep ontvangers van de bonus van 1000 euro netto als volgt: ‘in dienst zijn dan wel ingehuurd als ZZP-er door zorgaanbieders die uitvoering geven aan de Zorgverzekeringswet, Wet langdurige zorg, Wet maatschappelijke ondersteuning, Wet publieke gezondheid en Jeugdwet en minder dan twee keer modaal (€ 73.000) verdienen bij een voltijd dienstverband (dit is vergelijkbaar met FWG 65 Ziekenhuizen en VVT eindschaal)’.

Volgens CNV Zorg & Welzijn worden andere beroepsgroepen zoals roostermakers, schoonmakers die niet onder de zorgwetgeving vallen en maatschappelijk werkers mogelijk ten onrechte van de bonusregeling uitgesloten.

Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg & Welzijn: “Het ministerie gaat vooralsnog aan bepaalde beroepsgroepen voorbij die zich óók het snot voor de ogen hebben gewerkt. In de regeling is het nog steeds aan werkgevers om te bepalen wie er wel of niet voor de bonus in aanmerking komen. Hier moeten zij wel ruimschoots de mogelijkheden voor krijgen. Dat betekent ook hier de belofte van diepe zakken van de overheid. Ik blijf er overigens bij dat de bonus niet meer dan een opstapje zou moeten zijn naar een structurele loonsverhoging voor al het zorgpersoneel, waarvoor het kabinet in de volgende begroting de ruimte moet scheppen.”

De éénmalige bonus van 1000 euro, voor zorgpersoneel dat tijdens de eerste coronagolf extra hard heeft gewerkt, is het gevolg van een in maart Kamerbreed aangenomen motie. 


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: CNV Zorg & Welzijn
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : CNV Zorg & Welzijn
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: CNV Zorg & Welzijn: ‘Nog steeds veel onduidelijkheid rondom coronabonus zorgpersoneel’
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 30 juli 2020

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!