De bonden gaan nu met hun achterban in overleg over de volgende stap, nu ze er met praten niet uit lijken te komen

Vakbonden en werkgeversorganisatie VGN hebben dinsdag 9 mei geen overeenstemming kunnen bereiken over een aanvullende loonafspraak op de huidige cao voor de gehandicaptenzorg. De werkgevers wilden niet verder gaan dan een aanvullende loonsverhoging van 5% in 2023 en 5% voor 2024.

CNV Zorg en Welzijn onderhandelaar Albert Spieseke: "Wij vinden dit bod volstrekt onvoldoende, gelet op de inflatie van 10% over 2022 en de 6% waar de inflatie voor dit jaar al op zit. De zwaarte van het werk in de gehandicaptenzorg staat toch al nauwelijks in verhouding tot het loon, het is niet meer dan terecht dat de lonen voor inflatie gecorrigeerd worden. Het merendeel van de functies in de gehandicaptenzorg is ingeschaald op mbo niveau en voor deze mensen komen de prijsverhogingen hard aan. We gaan nu met onze achterban in overleg over de volgende stap, nu we er met praten niet uit lijken te komen."

Bron: CNV Zorg en Welzijn


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Datum: 10 mei 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!