Dit heeft de ministerraad besloten op voordracht van staatssecretaris Snel van Financiën

Het werkkostenbudget wordt per 2020 verhoogd naar 1,7% voor de eerste 400.000 euro van het totale fiscale loon. Dit heeft de ministerraad besloten op voordracht van staatssecretaris Snel van Financiën.

Op dit moment mogen werkgevers tot 1,2% van het totale fiscale loon (= de loonsom van alle medewerkers samen) onbelast vergoeden of verstrekken. Dit is de vrije ruimte. Daarbovenop kunnen werkgevers onbelaste vergoedingen geven die zijn vrijgesteld, zoals voor reiskosten, een telefoon of opleidingskosten. 

Dit percentage wordt verhoogd naar 1,7% voor de eerste €400.000 van het totale fiscale loon. Dit betekent bij een loonsom van €400.000,- dat werkgevers in de nieuwe situatie €6.800,- onbelast beschikbaar kunnen stellen in plaats van 4800 euro nu. Voor het bedrag boven €400.000,- blijft het percentage van 1,2% gelden. Met name midden-en kleinbedrijven hebben hier voordeel van. 

Gerichte vrijstelling vergoeding kosten aanvraag VOG
Daarnaast wordt de vergoeding voor het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) per 2020 een gerichte vrijstelling. Dit betekent dat de vergoeding onbelast kan worden gegeven zonder dat deze ten koste gaat van het werkkostenbudget.

De verruiming van de werkkostenregeling is een uitwerking van de €100 miljoen die door het kabinet vorig jaar augustus beschikbaar is gesteld voor lagere lasten op arbeid voor het MKB. De verruiming is volgens de staatssecretaris in nauw overleg met vertegenwoordigers van het MKB vormgegeven.

In de brief aan de Tweede Kamer houdt de staatssecretaris nog wel een slag om de arm wat betreft de inwerkingtredingsdatum omdat de uitvoeringstoets van de Belastingdienst nog moet volgen. Ook moeten de softwareleveranciers van salarisverwerkingsprogramma’s nog aangeven of zij de wijzigingen tijdig kunnen verwerken voor inwerkingtreding per 2020.

Bron: Nieuwsbericht Ministerie van Financiën, 1 februari 2019

Bron: Kamerbrief invulling € 100 miljoen lastenverlichting mkb


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Per 2020 verruiming werkkostenregeling voor met name kleine werkgevers
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 05 feb 2019

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!