In de Tweede Kamer heeft een ronde tafelgesprek plaats gevonden over ondervoeding bij ouderen

Op 26 oktober 2017 vond er een ronde tafelgesprek plaats in de Tweede Kamer over het onderwerp ondervoeding bij ouderen. Ook ActiZ nam deel aan dit rondetafelgesprek en vatte ervaringen uit de branche over dit onderwerp samen in een paper.

Ondervoeding ontstaat als iemand een langere tijd minder energie of voedingsstoffen binnen krijgt dan nodig is om gezond te blijven. Ondervoeding kan ontstaan doordat iemand te weinig eet of ongezond eet, extra energie verbruikt of een verminderde eetlust heeft. Een van de risicogroepen voor ondervoeding is de groep van kwetsbare ouderen thuis, in een verpleeghuis of in het woonzorgcentrum. 

Paper
In de paper leest u meer over het onderwerp en vindt u meer voorbeelden uit de praktijk om ondervoeding bij ouderen tegen te gaan. Ook besteedden we al eerder aandacht aan dit onderwerp in E-zin & Zorg.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : ActiZ
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Rondetafelgesprek: ondervoeding bij ouderen
  • Datum: 26 apr 2024

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!