Het neemt de medewerkers van het Transferbureau flink wat werk uit handen

Sinds kort maakt Saxenburgh als pilot gebruik van een zogeheten RPA robot bij de verwijzing van patiënten naar de thuiszorg. De afdeling ICT van Saxenburgh heeft deze automatische verwijzing ontwikkeld, samen met leverancier Tingk. Het neemt de medewerkers van het Transferbureau flink wat werk uit handen.

Als een patiënt met ontslag gaat uit het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg of uit bijvoorbeeld de RevalidatieUnit, maar thuis nog wel zorg nodig heeft, regelt het Transferbureau van Saxenburgh dat de aanvraag naar de thuiszorgorganisatie vlekkeloos verloopt. Deze aanvraag vraagt steeds veel administratieve handelingen, die de nodige tijd kosten. Tijd die ze liever aan de patiëntenzorg zelf besteden. Een mooie uitdaging voor het Innovatieteam van Saxenburgh, waarin ook IT-ers deelnemen.

Eén vinkje
Samen met leverancier Tingk heeft ICT van Saxenburgh het proces van de aanvraag geïnventariseerd en vertaald naar geautomatiseerde stappen die de robot door middel van RPA (Robotic Process Automation) kan uitvoeren. Hiermee is het invullen van de aanvraag en kopiëren van verschillende velden vanuit het interne HIX-systeem naar het externe Zorgdomeinsysteem nu nog slechts één druk op de knop. Met het zetten van één vinkje is de patiënt gereed voor overdracht naar de thuiszorgorganisatie.

Saxenburgh Thuis
Saxenburgh levert verschillende soorten van zorg, ook thuiszorg via Saxenburgh Thuis. De computersystemen sluiten nauw op elkaar aan, waardoor overdracht naar Saxenburgh Thuis zonder administratieve rompslomp plaatsvindt. Om de overdracht naar andere thuiszorgorganisaties te vereenvoudigen, is de RPA robot ontwikkeld.

Als de proef aan de verwachtingen voldoet, volgt verdere uitrol. De oplossing voor het Transferbureau is één van de vele voorbeelden waar RPA kan worden toegepast. De afdeling ICT van Saxenburgh ziet vele kansen voor de patiëntenzorg.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Saxenburgh Medisch Centrum / Greetje Leuninge
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Saxenburgh Medisch Centrum
  • Wat is de URL bij deze bron?: Visit Website
  • Originele titel: Saxenburgh zet ‘robot’ in bij verwijzing naar thuiszorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Studenten
  • Datum: 09 okt 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!