Kuipers is voornemens om het aantal centra voor kinderhartchirurgie terug te brengen van vier naar twee

LUMC vindt het onbevredigend dat de rechtbank heeft besloten om ‘de pauzeknop’ niet in te drukken voor het concentratiebesluit van demissionair minister Kuipers. Kuipers is voornemens om het aantal centra voor kinderhartchirurgie terug te brengen van vier naar twee. Over dat besluit dient in november dit jaar een bodemprocedure bij de rechtbank.

Nico Blom, kindercardioloog LUMC: ‘De rechter heeft voor de uitspraak van vandaag gekeken of de voorbereidingen on hold kunnen of niet. De rechter geeft in de onderbouwing aan het spoedeisende karakter en de onomkeerbaarheid niet te zien. Daar zijn we het niet met eens.

Veel van onze patiënten voelen zich sterk verbonden met het LUMC. In een onzekere tijd, die ziekte met zich meebrengt, zijn wij vaak een vaste waarde voor hen. Het concentratiebesluit zorgt voor veel onrust. Bij patiënten, hun families en bij onze artsen, verpleegkundigen en medewerkers. Wij hoopten door het indrukken van ‘de pauzeknop’ deze onrust iets weg te nemen. En dat de rechter zou zien hoe belangrijk het is om in relatieve rust de rechtszaak van november af te wachten.’

Voor wat betreft de uiteindelijke rechtszaak in november as. is ons standpunt onveranderd. Wij vinden het besluit van de minister onzorgvuldig, onrechtmatig en onhoudbaar. Het besluit heeft verstrekkende gevolgen voor het zorgaanbod aan patiënten en hun familie en voor onze medewerkers. De Intensive Care Kinderen en de gehele kindergeneeskunde binnen het LUMC worden hierdoor geraakt. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

Bron: LUMC


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: LUMC
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : LUMC
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: LUMC: uitspraak kinderhartchirurgie onbevredigend, rechter drukt niet op pauzeknop
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 23 jul 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!