Het voordeel is dat behandeling geen grote operatie is en dat patiënten nog dezelfde dag het ziekenhuis kunnen verlaten

Franciscus Gasthuis & Vlietland is gestart met een nieuwe behandeling om mannen te helpen die last hebben van plasklachten vanwege een vergrote prostaat. Deze innovatieve behandeling biedt patiënten een extra mogelijkheid om plasklachten te verlichten en kwaliteit van leven te verbeteren.

De behandeling gebeurt met een nieuw ontwikkeld apparaat dat de delen van de prostaat die de urinestroom belemmeren opzij duwt en ze bevestigt met kleine implantaten. Hierdoor ontstaat er meer ruimte in de prostaat, waardoor het plassen gemakkelijker wordt. Het voordeel is dat behandeling geen grote operatie is en dat patiënten nog dezelfde dag het ziekenhuis kunnen verlaten. Patiënten herstellen snel en hebben minder kans op bijwerkingen.

Minder snel een katheter
Niels van Casteren, uroloog bij Franciscus, is initiatiefnemer van deze behandeling. ‘Wij zijn blij dat wij deze behandeling kunnen aanbieden aan onze patiënten met een goedaardige prostaatvergroting,’ zegt Van Casteren. ‘Het is voor hen een veilige en vaak effectieve poliklinische behandeling. Ook is het een uitkomst voor patiënten die voorheen veroordeeld waren tot een katheter, omdat zij vanwege hun gezondheid niet geopereerd mochten worden.’

Kijk voor meer informatie op www.franciscus.nl/urolift 

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Franciscus Gasthuis & Vlietland
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Franciscus Gasthuis & Vlietland
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Franciscus start met nieuwe behandeling om kwaliteit van leven bij mannen met plasklachten te verbeteren
  • Doelgroep: Zorgprofessionals
  • Datum: 25 sep 2023

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!