Voor patiënten en voor zorgverzekeraars is het belangrijk dat er goede en actuele informatie beschikbaar is over deze wachttijden.

Ziekenhuizen en behandelklinieken publiceren maandelijks een overzicht van de wachttijden voor polikliniekbezoeken, behandelingen en diagnostiek per vestigingslocatie op hun website. Voor patiënten en voor zorgverzekeraars is het belangrijk dat er goede en actuele informatie beschikbaar is over deze wachttijden.

Vanaf 1 augustus 2018 geldt hiernaast de verplichting dat aanbieders van medisch-specialistische zorg de wachttijdgegevens (ook) in een vast format op de website publiceren. Met behulp van die overzichten kan de Nederlandse Zorgautoriteit de wachttijdinformatie in de medisch-specialistische maandelijks automatisch monitoren.

Het nieuwe format en de werkwijze voor het publiceren van de wachttijden zijn tot stand gekomen in samenspraak met de brancheorganisaties in de medisch-specialistische zorg. Uit gesprekken met zorgaanbieders bleek dat deze werkwijze op dit moment voor de zorgaanbieders het minst belastend is. Bovendien zorgt het nieuwe format ervoor dat de NZa vanaf 1 augustus 2018 de wachttijden goed kan monitoren. De datum van invoering is daarnaast 1 maand later dan eerder aangekondigd, zodat zorgaanbieders de tijd hebben om zich goed voor te bereiden op deze nieuwe werkwijze.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : NZa
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Nieuwe werkwijze voor publiceren wachttijden in de medisch-specialistische zorg
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 10 apr 2018

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!