Dit blijkt uit het derde landelijke onderzoek van het Nivel naar ervaringen van patiënten met ambulancezorg

Patiënten aan wie spoedeisende of planbare ambulancezorg is verleend, beoordelen de kwaliteit van die zorg in 2022 als zeer hoog, net als in 2016 en 2019. Zij geven de zorg gemiddeld een 9,1, waar het eerder een 9,0 en 9,1 was. Dit blijkt uit het derde landelijke onderzoek van het Nivel naar ervaringen van patiënten met ambulancezorg. Wel blijven er altijd kleine punten ter verbetering. Genoemd worden de informatieverstrekking, en meer aandacht voor passende zorg door het ambulancepersoneel.

Om kwaliteit van ambulancezorg waar nodig te verbeteren, bieden de ervaringen van patiënten met de ambulancezorg aanknopingspunten. Hiertoe voert het Nivel in opdracht van Ambulancezorg Nederland iedere drie jaar een vragenlijstonderzoek (CQI, Consumer Quality Index) uit onder patiënten.

Positief over de geboden zorg en de organisatie van ambulancezorg
Patiënten zijn blijvend positief over vervoer, bejegening, handelen en communicatie binnen de ambulancezorg. De waardering voor het personeel van de meldkamer is in 2022 een 8,7. Dit komt overeen met de waardering in 2019.

Informatieverstrekking kan soms nog beter
Uit het onderzoek komen ook kleine verbeterpunten naar voren. Zo geven de patiënten aan dat zij nog beter geïnformeerd kunnen worden over het tijdstip van vervoer, met name het vervoer van huis naar het ziekenhuis of naar een andere zorginstelling. Ook geven zij aan dat de afronding van de zorg thuis nog beter kan. Dit jaar werd patiënten voor het eerst gevraagd naar hun ervaringen met het mobiele zorgconsult, het verlenen van ambulancezorg ter plekke waarbij de patiënt niet vervoerd wordt met een ambulance. Patiënten willen worden betrokken bij het al dan niet kiezen voor een mobiel zorgconsult. Ook zou de informatieverstrekking hierover iets beter kunnen.

Duidelijkheid en adequate medische hulp zijn belangrijk
Aanvullend op het vragenlijstonderzoek heeft het Nivel een Burgerplatform Ambulancezorg georganiseerd. Deelnemers noemden adequate medische hulp en duidelijkheid over waar de patiënt aan toe is essentieel. Het was hen bijvoorbeeld niet duidelijk wat er bedoeld werd met de term ‘mobiel zorgconsult’. Van de zorg voor kwetsbare ouderen werd verwacht dat ambulancezorgprofessionals indien nodig vervolgzorg zouden organiseren. Ook zouden de mogelijkheden waarop burgers met de meldkamer kunnen communiceren meer onder de aandacht gebracht en uitgebreid kunnen worden.

Over het onderzoek
We hebben de ervaringen van patiënten met de ambulancezorg gemeten met twee Consumer Quality Index (CQI) vragenlijsten: de CQI Planbare Ambulancezorg en de CQI Spoedeisende Ambulancezorg. Aan het patiëntervaringsonderzoek namen in totaal 3882 patiënten uit alle Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV’s) deel. Van hen gaven 2283 patiënten hun mening over spoedeisende ambulancezorg en 1599 patiënten over planbare ambulancezorg. Het erop volgende Burgerplatform werd gehouden met 15 personen, deels met en deels zonder ervaring met ambulancezorg.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: Nivel
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Nivel
Wat is de URL bij deze bron?: https://www.nivel.nl/nl/nieuws/patienten-wederom-zeer-tevreden-over-de-ambulancezorg
Originele titel: Patiënten wederom zeer tevreden over de ambulancezorg
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
Datum: 2023-01-19

Relevante artikelen ...

De rol van doktersassistenten zou naar een hoger niveau getild moeten worden Naast het behouden van doktersassistenten is het nodig om meer doktersassistenten op te leiden Werkgevers en leidinggevenden in de huisartsen- en zie... Arbeid & CAO Sat, 22 Oct 2022, 14:16:58
Wet BIG wordt toekomstbestendiger De Wet BIG geldt al lang als een waarborg voor de kwaliteit van de individuele zorgverlening en ter bescherming van de patiënt Het kabinet heeft inge... Arbeid & CAO Sun, 01 May 2022, 12:45:40
In de nabije toekomst meer artsen infectieziektebestrijding en jeugdgezondheid nodig De jaarlijkse opleidingsinstroom zal flink moeten stijgen Bij zowel artsen infectieziektebestrijding als artsen jeugdgezondheid dreigt er een groot t... Arbeid & CAO Thu, 09 Dec 2021, 15:57:03
Artsen ervaren louter negatieve gevolgen van een tuchtzaak Tijdens hun tuchtzaak voelen artsen zich vaak aangevallen, gecriminaliseerd, machteloos en boos Artsen voelen zich tijdens een tuchtzaak vaak aangeva... Arbeid & CAO Tue, 26 Mar 2019, 13:26:08

Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com