Gemeenten die met voorrang woningen toewijzen aan woningzoekenden uit beroepsgroepen waaraan een tekort is lijkt trend te worden

Het lijkt een nieuwe trend: gemeenten die met voorrang woningen toewijzen aan woningzoekenden uit beroepsgroepen waaraan een tekort is. Gemeenten kiezen daarmee voor ingrepen in de woningmarkt om hun problemen op de arbeidsmarkt op te lossen. En daarvan worden woningzoekenden met een beperking relatief vaak de dupe.

SociaalWeb
Anneke van der Vlist, beleidsmedewerker Wonen bij Ieder(in) gaat in haar blog op SociaalWeb dieper in op dit probleem. Ook geeft zij een aantal mogelijke manieren hoe Rijk en gemeenten dit probleem kunnen aanpakken.

En volgens Van der Vlist is dat ook zeker nodig, want het gevolg van deze bevoorrechting is dat mensen zonder (de juiste) baan, op de wachtlijst worden gepasseerd door werkenden (met de juiste baan). Omdat mensen met een beperking vaker niet in staat zijn om te werken of om passend werk te vinden. Het gevolg is dat ze nog langer dan voorheen op een schaarse huurwoning moeten wachten.

En uit recent onderzoek van Ieder(in) samen met de Woonbond blijkt dat er meer toewijzingsregels zijn waardoor woningzoekenden met een beperking worden gedupeerd.

 

Aanvullende info ...

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
Fotograaf of fotobureau: : INGImages
Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
Wat is de URL bij deze bron?: https://iederin.nl/in-de-media-voortrekken-bij-huurwoningen-dupeert-mensen-met-een-beperking/
Originele titel: In de media: voortrekken bij huurwoningen dupeert mensen met een beperking
Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
Datum: 2021-08-30


Volg het nieuws ook via...

 

facebook Facebook

twitter Twitter

rss RSS

mail E-mail nieuwsbrief

 ZorgKrant.nl binnen Twitter.com