Gemeenten die met voorrang woningen toewijzen aan woningzoekenden uit beroepsgroepen waaraan een tekort is lijkt trend te worden

Het lijkt een nieuwe trend: gemeenten die met voorrang woningen toewijzen aan woningzoekenden uit beroepsgroepen waaraan een tekort is. Gemeenten kiezen daarmee voor ingrepen in de woningmarkt om hun problemen op de arbeidsmarkt op te lossen. En daarvan worden woningzoekenden met een beperking relatief vaak de dupe.

SociaalWeb
Anneke van der Vlist, beleidsmedewerker Wonen bij Ieder(in) gaat in haar blog op SociaalWeb dieper in op dit probleem. Ook geeft zij een aantal mogelijke manieren hoe Rijk en gemeenten dit probleem kunnen aanpakken.

En volgens Van der Vlist is dat ook zeker nodig, want het gevolg van deze bevoorrechting is dat mensen zonder (de juiste) baan, op de wachtlijst worden gepasseerd door werkenden (met de juiste baan). Omdat mensen met een beperking vaker niet in staat zijn om te werken of om passend werk te vinden. Het gevolg is dat ze nog langer dan voorheen op een schaarse huurwoning moeten wachten.

En uit recent onderzoek van Ieder(in) samen met de Woonbond blijkt dat er meer toewijzingsregels zijn waardoor woningzoekenden met een beperking worden gedupeerd.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: In de media: voortrekken bij huurwoningen dupeert mensen met een beperking
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 30 aug 2021

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!