Kamer wil nationale strategie voor mensen met een beperking, tegen achterstelling en uitsluiting

Het kabinet moet een meerjarige nationale strategie opstellen om de achterstelling en uitsluiting van mensen met een beperking op te heffen en gelijke deelname aan de samenleving voor hen mogelijk te maken. In de Tweede Kamer is dinsdag hierover een belangrijke motie aangenomen, met steun van vrijwel alle politieke partijen. Dit is een mooi succes. De motie was ingediend door Lucille Werner (CDA), met steun van Mo Mohandis (PvdA) en Lisa Westerveld (GroenLinks).

Ons pleidooi vindt gehoor
Ieder(in) pleit al langer voor een nationale strategie om de grote problemen waarmee onze achterban te maken heeft, op te heffen en gelijkwaardige deelname aan de samenleving mogelijk te maken.

De meerjarige strategie is bedoeld als een langetermijnplan (10 jaar) waarin – over kabinetten en regeerperiodes heen – wordt uitgewerkt hoe zelfstandig leven en gelijke deelname aan de samenleving dichterbij moeten komen. Knellende wet- en regelgeving en gebrekkige uitvoering moeten daarbij bijvoorbeeld worden aangepakt.

Uitvoering
In aanloop naar de stemming over de motie deed Ieder(in) – mede namens Per Saldo, LFB, JongPIT, Coalitie voor Inclusie en Vereniging Inclusie Nederland – met succes een beroep op de Kamer om de motie te steunen. Ieder(in) zal goed in de gaten houden hoe het verder gaat met de uitvoering van de motie en de inhoud van de meerjarenstrategie.

Meer over de noodzaak en inhoud van een nationale strategie vind je hier:
Oproep: Kamerleden, steun de motie voor een nationale strategie voor mensen met een beperking – Iederin

Hier vind je de link naar de aangenomen motie.


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Ieder(in)
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Ieder(in)
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Kamer wil nationale strategie voor mensen met een beperking, tegen achterstelling en uitsluiting
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers, Mantelzorgers, Studenten
  • Datum: 05 nov 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!