“Comprehensive” betekent allesomvattend: patiëntenzorg, onderzoek en opleiding

Met ingang van 1 januari 2022 heeft het Maastricht UMC+ Oncologie Centrum de nieuwe naam Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center. Dit is een logisch vervolg op het behalen van de accreditatie door de Organisatie van Europese Kanker Instituten (OECI) in april 2021. Deze naamswijziging heeft verder geen directe gevolgen voor onze manier werken. Het is vooral de erkenning dat wij oncologische zorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op excellent niveau en in samenhang aanbieden. Het Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center, bestaat uit het eerdere Oncologie Centrum van het Maastricht UMC+ en het oncologische deel van onderzoeksschool GROW Oncology & Reproduction van Universiteit Maastricht.

Het Maastricht UMC+ is het eerste UMC en na het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis het tweede ziekenhuis in Nederland dat door de OECI erkend is als Comprehensive Cancer Center. Daarmee behoren we niet alleen landelijk, maar ook internationaal tot de beste instituten. We hebben deze accreditatie in april 2021 voor vijf jaar gekregen. Het betekent dat ons ziekenhuis voldoet aan hoge internationaal vastgelegde kwaliteitseisen en dat we hier ook op gecontroleerd worden.

De best mogelijke zorg
“Comprehensive” betekent allesomvattend: patiëntenzorg, onderzoek en opleiding. Patiënten kunnen daarmee rekenen op zorg op het hoogste niveau. Maar dat niet alleen. Wij stellen de patiënt als mens centraal. Wat is voor iemand belangrijk in het leven? En hoe kunnen we daar in het behandelplan rekening mee houden? Om de best mogelijke zorg te realiseren, houden we bij elke stap rekening met de persoonlijke situatie en eigen inbreng van een patiënt. Van samen beslissen over een behandeling (shared decision making) tot meebeslissen over toekomstig beleid. Bijvoorbeeld via de patiëntvertegenwoordiging van ons patiëntenpanel in de Oncologie Commissie en andere vormen van patiëntparticipatie.

Hoogst mogelijke kwaliteit van leven
Onze zorg is er op gericht om functies, die gezondheid en kwaliteit van leven beïnvloeden, te behouden of te herstellen. Denk hierbij aan lichamelijke functies, maar ook aan mentaal welbevinden en sociale participatie. Daarnaast wordt er continu gewerkt aan nieuwe behandelingen met minder bijwerkingen middels innovatief wetenschappelijk onderzoek. Maar ook richten wij ons op preventie, het voorkomen van kanker. Onder meer door onderzoek naar genen, omgeving en leefstijl.

Netwerkfunctie
Als Comprehensive Cancer Center vervullen wij een belangrijke netwerkfunctie. Naast de intensieve samenwerking met GROW Oncology van Universiteit Maastricht, werken we samen met tal van andere partners. Zo wordt binnen OncoZON - het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland – samengewerkt met acht andere regionale ziekenhuizen en het radiotherapiecentrum Maastro. Daarmee organiseren wij de zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet.

Bezoek de website van het Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center


Tags bij dit artikel:


Artikelen met gelijksoortige tags:


Gegevens bij dit artikel:

  • Naam auteur en/of bewerkt door: Maastricht UMC+
  • Fotograaf of fotobureau: : INGImages
  • Bron bij dit artikel: : Maastricht UMC+
  • Wat is de URL bij deze bron?: Website bezoeken
  • Originele titel: Maastricht UMC+ Oncologie Centrum wordt Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center
  • Doelgroep: Zorgprofessionals, Beleidsmakers
  • Datum: 04 jan 2022

 


Disclaimer bij dit artikel:
Hoewel wij ernaar streven om correcte en actuele informatie te verschaffen, kunnen wij niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze ontvangen wordt, of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Informatie binnen het ZorgKrant.nl en het Zorgportaal.nl netwerk zijn niet bedoeld als een medisch advies of ter vervanging van het advies van een arts en/of BIG geregistreerde professional. Op grond van de aangeboden informatie dienen derhalve geen acties te worden ondernomen zonder voorafgaand deskundig advies.


Ongewenst of inhoudelijke vragen over dit artikel?
De meeste berichten binnen onze site zijn afkomstig van onze partners, overheid, belangenorganisaties, universiteiten en kennisorganisaties, etc. Ziet u een fout of heeft u inhoudelijke feedback? neem dan contact op met de bron van het artikel!, aangegeven onderaan ieder artikel.
Ziet u een bericht welke, ondanks onze beperkte controle, ingaat tegen onze gedragscodes, de wetgving, etc. , neem dan a.u.b. contact op met onze redactie!

Aanmelden e-mail nieuwsbrief

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!